8 zabavnih in zanimivih dejstev o torbicah

Z nasveti kako izbrati pravo torbico, sem pisala v prejšnji objavi. Danes pa bom pisala o zabavnih in zanimivih dejstvih o torbicah. ?

Kaj je tisto, kar te žene k nakupu torbice? Da je lepa, praktična ali oboje? Torbica je tista, ki spremlja ženske povsod kamor gremo, saj je naš “shranjevalnik” za vse pomembne stvari in pa najboljši modni dodatek. ?❤️

Si vedela za ta zanimiva dejstva o torbah?

  • Torbica kot taka obstaja šele od 19. stoletja. Pred tem pa so ženske nosile okrog vratu škatle v obliki verige. Napredek je očiten, kajne? ?

 

  • Po Feng Shui-ju velja rek – “Ne pusti torbice na tleh, saj denar beži ven iz nje”. Pospravi torbico na mizo ali v omaro, da bo denar na varnem. ?

 

  • V povprečju ima ženska po 6 torbic. Po dve torbici za določene priložnosti in torbice, ki večinoma pašejo povsod – za v službo, za vsak dan in za k večini oblačil. Seveda je treba omeniti, da si povprečna Italijanka lasti tudi tudi po 60 različih torbic. ?

 

  • Polna torbica v povprečju tehta 2,4 kg. Pred leti pametnih telefonov pa je bila ta teža znantno večja, saj je veliko žensk s seboj nosilo več stvari. Sedaj smo z uporabo pametnih telefonov zmanjšale vsaj nekaj teže ?.

 

  • Vsaka od nas se je sigurno zalotila, kako se točno tista stvar, ki jo iščemo v torbici skrije in jo iščemo predolgo. Povprečno imamo v torbici vsaj 15 različnih izdelkov. Baje pa naj bi približno 76 dni svojega življenja porabile za iskanje stvari po torbici. Hm… no ja… ?

 

  • Prvih 5 predmetov v torbici so: ključi, denarnica, telefon, robci in pisalo. Se strinjaš?? ???

  • Najdražja torba, ki je bila kdajkoli izdelana je bila v obliki srca iz 18 karatnega srca in prekrita s 4517 diamanti. Stane približno tri milijone evrov in ima ime Muawad 1001 Nights Diamond Purse.

  • Torba pove veliko o ženski osebnosti. Na prvi pogled se lahko zdi torba z lepim vzorcem ali ustrezen dodatek k obleki. Toda torba ženski nudi veliko zaupanja in varnosti. Če vam je dovoljeno pogledati v torbo druge ženske, pomeni, da vas pozna in vam zaupa.

Dodaj odgovor